Втора седмица библиотека „Пейо К. Яворов“ е партньор в Националната кампания за насърчаване на детския интерес към четенето „Походът на книгите“

Втора седмица библиотека „Пейо К. Яворов“ е партньор в Националната кампания за насърчаване на детския интерес към четенето „Походът на книгите“. Тя се организира за десета поредна година. Инициативата стартира от 12 септември и ще продължи до 3 октомври 2021 година, като за първите две седмици в нея се включиха стотици деца и младежи от детски градини и училища в Бургас. Инициативата тази година е под надслов „Известни българи четат на деца“ – обичани и популярни личности в България се включват в каузата грамотност и образование чрез четене. Сред тях са популярните и обичани поети Недялко Йорданов, Яна Вълчева, Наталия Недялкова.

Групи ученици от ПГЕЕ „К. Фотинов“ бяха гости на Регионална библиотека още в първите дни на кампанията. Дванадесетокласниците бяха любопитни да разгледат и научат всичко за историята на Библиотеката, за новата сграда и възможностите, които тя им дава в учебния процес. В „Заемна за възрастни“ гостуваха ученици от 12 клас, литературна паралелка на СОУ“ Св. св. Кирил и Методий“ с преподавател Коста Славов. В следващите дни предстоят още интересни срещи за бургаските ученици.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email