Всеки април Българска фондация Биоразнообразие организира акция за освежаване и поддържане на Пътеката на саблеклюна

Всеки април Българска фондация Биоразнообразие организира акция за освежаване и поддържане на Пътеката на саблеклюна. Тази година за осми път те канят приятели и доброволци на зелена акция с елементи на косене, садене, чистене и ремонтиране.

„Заповядайте на 21 април(неделя), от 10:00 до13:00 часа, на Укритието за наблюдение на птици, където ще подготвим Пътеката на саблеклюна за предстоящия сезон, когато стотици жители и гости на Бургас, ученици и преподаватели ще дойдат тук, за да са по-близо до природата, да наблюдават птици или да си почиват. Предвиждаме приятна, но и сериозна работа: ще изчистим района, ще косим тревата, ще изрежем и отстраним счупени клони, ще садим дръвчета. Ще монтираме една табела и ще подновим захабените такива. За любителите на четките сме предвидили и малко лакиране.“ – кани организаторката Диана Павлова.

От Българска фондация Биоразнообразие ще осигурят необходимите инструменти и материали, но ако участниците притежават свои, могат да донесат допълнителни косачки за трева, моторна резачка и храсторези. Добре е всеки да си носи канче/чаша за вода, за да се намали ползването на пластмасови съдове, защото вода за доброволците е много нужна, а накрая ще има и почерпка, защото доброто винаги заслужава благодарности.

В акцията ще участват РИОСВ Бургас, ЧОУ „Монтесори“ – Бургас, Интеракт клуб Бургас и др.

Младежите от Интеракт клуб Бургас – Пиргос са се заели със задачата „Да съживим Пътеката на саблеклюна“ чрез своя едноименен проект и ще се погрижат за ремонта на беседката, наблюдателницата и др. Като част от тяхната кампания отново на 21 април ще се проведе благотворителен пролетен концерт в Модерен театър, от 18.30 часа, с участието на Хидрофобия, ВФ „Морски песъчинки“, Xtreeme Dance и др. Заповядайте!

Акцията на Пътеката е част от инициативата „Бургас на три езера“, която включва серия от подобни събития за гражданите на Бургас – нощни разходки, вело-турове, експерименти с гларуси и какво ли не още.

Ако проявявате интерес да се включите в пилотния проект „Бургас на три езера“ или искате да научите повече, моля, свържете се с Радостина Ценова, експерт по комуникации, БФБ – 0896 798 908. За да сте в течение с пилотните проекти в България, посетете официалния уебсайт на EmpowerUs и ги последвайте в X (бившия Twitter) и LinkedIn.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email