Волейболният „Нефтохимик“ се прицели в пета поредна титла, жребият за Шампионската лига e в петък

Волейболистите от „Нефтохимик 2010“ започнаха подготовка за новия сезон с мисълта за спечелване на пета поредна шампионска титла. Първо минаха задължителните тестове за Ковид-19, които са отрицателни.

Новите попълнения в селекцията на старши треньора Николай Желязков са близнаците Георги и Валентин Братоеви, Златко Кьосев, Ивайло Лалов и Венци Трифонов, които идват съответно от „Монтана“, „Левски“ и „Арда“.

Запазва се гръбнакът на тима от миналия сезон. Капитан на отбора остава Ники Николов, а другите са  проектонационалите Илия Петков, Жани Желязков, Денис Карягин и либерото Кристиян Петров, както и опитните Мирослав Градинаров, Мартин Пенев и Стефан Георгиев.

В  петък пък ще се тегли жребият за квалификациите от Шампионската лига. Тогава бургаските волейболисти ще научат съперниците си.

18 отбора ще бъдат разпределени в една урна. Ще се оформят 6 групи по 3 тима. Вариантите са да се играе всеки срещу всеки на разменено гостуване или да се проведат един или два турнира в една държава.
„След жребия, в понеделник ще имаме видеовръзка с всички отбори, за да обсъдим ситуацията. 80 процента изразяваме недоволство от системата. На практика ще се налага в рамките на 10 дни да изиграем няколко мача, включително и в чужбина. Това означава висене по летищата, задължителни тестове за Ковид-19, пътувания. Такова безумие не е било никога“, заяви президентът на ВК“Нефтохимик 2010″ Огнян Томов.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email