Инж. Виолета Илиева, началник на РИО-Бургас за дистанционната форма на обучение:“ Трябва да отдадем на учителите своята благодарност“

„Вече се преполови третата седмица, в обучение в електронна среда. Докато през първата седмица се въвеждаха електронните платформи, втората бе включена безплатната електронна система на МС, в третата-нашият апел към всички директори е да усъвършенстват техническата организация във всяко училище. В момента на всяко учебно заведение е предоставена абсолютна автономия и свобода, всяко ръководство да прецени коя учебна платформа да въведе за обучение така, че образователният продукт, който се създава от учителите да стигне до най- безпрепятствения начин до всеки ученик“-това сподели за Общинско радио „Гласът на Бургас“ инж. Виолета Илиева -началник на РИО Бургас по повод дистанционната форма на обучение.

Тя каза още, че тази седмица е направено проучване за обратна връзка към родителите, как те оценяват обучението в дистанционна форма на всяко дете. „Почти всички родители са доволни, от това което се случва в образователната система. Ние ще вземем всички техни препоръки. Това, което сме изискали от директорите и те ни изпратиха своя доклад е да направят дозираност между целия обем самостоятелна работа, която дават учителите преподаващи в един клас. За да се избегне и проблема с един лаптоп в семейство с две деца се прилага и възможност за асинхронно обучение“.- допълни още Илиева.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email