Визуалният артист Нина Вангелова: Мисля, че в България има достатъчно пътища за реализация /Видео/

Тя е само на 28 години, нейното име е Нина Вангелова, а вече има зад гърба си едно самостоятелно културно представление- мултимедийният проект “ Магическият свят на любовта“, който ще бъде презентиран пак през месец март в НХК. В момента тя подготвя стихосбирка, има и няколко авторски песни, които могат да бъдат чути в Youtube. Тази година Нина взима участие в шоуто „България търси талант“, което ще бъде излъчено след няколко месеца. Средното си образование завършва със специалност „актьорско майсторство“ в НУМСИ „Проф.Панчо Владигеров“ гр. Бургас, а в момента учи НХА- Бургас с профил „Мода“. Участвала е в изложба насочена към млади автори, има публикувани стихотворения в алманах „Бургас“, както и колаборативно участие с визулния артист Красимир Марчев.

-Освен вашите занимания с изкуство, вие сте и социално ангажирана. Как успявате да съвместявате тези две неща?

-Те вървят ръка за ръка. На 16-ти / събота/ съм решила да почистим с мои близки и познати района на Борисовата градина, но това е само началото на една нова инициатива, която е като моя мечта, за да живеем в един по-чист свят. Предвиждам и изработване на къщички за бездомни животни, които да бъдат поставени в районите на Морската градин и района около Бургас. Призовавам хората да не бъдат безразлични към околната среда и към безпомощните същества около тях. Да се грижат за природата, така както и за своите семейства-с любов и внимание. Каня всички читатели да заповядат в 11.00ч. с чували за смет, усмивки и ръкавици.

– Много млади хора след като се дипломират избират да се реализират в чужбина? Каква е твоята нагласа?

– Засега нямам подобни намерения. В България мисля, че има достатъчно пътища за реализация. Да бъдеш в родната си страна, щастлив и със сбъднати мечти. На този етап аз съм жив пример.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email