Ваньо Вълчев: Странно и същевременно твърде хубаво време за размисъл

Разговаряме с Бургаския писател и журналист Ваньо Вълчев и как той вижда днешната ситуация на социална изолация и дистанция между хората. Какъв е неговият поглед и виждане за комуникацията между хората, как един творец може да общува със своите читатели? Ограбени ли сме в своите ежедневни действия или положението, в което се намираме ни дава и своите предимства и положителни страни? Ето и част от отговорите и размислите на Ваньо Вълчев:

Стоя си вкъщи. Слагам си маска, когато изляза да се покажа случайно навън и усещам, как започваш да преценяваш нещата от малко по-друга страна седейки на едно място. Някак си е странно и същевременно твърде хубаво за размисъл време.

Някои смятат, че е много страшна тази изолация един от друг, но на мен отдавна ми се струва, че сме я постигнали благодарение на компютрите. Говорейки със 100 души по света всъщност си загубил естествената връзка с пет или шест човека.

Някои, които дълго време не са разгръщали книга, сега е моментът да погледнат какво имат на лавицата си в стаята. Ние като хора трябва малко по-ведро да погледнем ситуацията. Идвали са и по-лоши неща на тази земя. Хората са оцелявали. Страх ме е само, че когато отменят извънредното положение да не ни хареса да си стоим вкъщи

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email