Валентина Марчева от СК „Джавелин“ завоюва сребърен медал на рангов турнир по тенис на маса за хора с увреждания от категорията 20 в гръцкия град Аргостоли

Валентина Марчева от СК „Джавелин“ завоюва сребърен медал на рангов турнир по тенис на маса за хора с увреждания от категорията 20 в гръцкия град Аргостоли. В нейният клас се състезаваха участнички от Англия, Франция, Израел, Румъния, Индия и Гърция.

Марчева излезе първа в нейната група като победи състезателките на Румъния и Израел с 3:0 и падна от френската състезателка с 2:3,която по-рано загуби от румънката.Така на полуфинала се срещна с представителката на домакините и отново с 3:0 се класира за финал където я очакваше англичанката,която ще участва на предстоящото световно първество, заемаща трето място в ранглистата. Марчева загуби с 3:1 и остана със сребърния медал.

Другият състезател на клуба Мустафа Юсеинов успешно премина класификацията и получи състезателен паспорт в клас 4.След тежък жребий в групата обаче загуби и трите мача и не успя да продължи напред.

В турнира взеха участие общо 140 човека от 30 различни държави.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email