Важно за кандидатите по проекта за екологично отопление в домовете по програма LIFE

Кандидатите по пилотната фаза от проекта за подмяна на старите печки на дърва с екоуреди по програма LIFE, които не са били одобрени в първия етап, се класират автоматично за изпълнението на неговата основна фаза.

Ако някои от домакинствата са променили своите предпочитания и са се насочили към друг вид отоплително устройство или са настъпили промени в обстоятелствата, които са декларирали в заявленията по пилотната фаза, те следва да се обадят на тел. 056/843891, дирекция „Околна среда“.

Междувременно продължава кандидатстването по основната фаза на проекта, която предвижда близо 2000 домакинства да получат безплатно нови отоплителни уреди на пелети и природен газ. Той се реализира в няколко района на Бургас и в него може да кандидатстват живеещите в Централна градска част, кв. „Възраждане“, к-с „Лазур“, к-с „Бр. Миладинови“, к-с „Меден рудник“ – зона Г (селото), кв. „Сарафово“, кв. „Ветрен“ – Минерални бани, кв. „Банево“, кв. „Крайморие“, кв. „Горно Езерово“, кв. „Черно море“, кв. „Рудник“, кв. „Победа“ и кв. „Акациите“.

Приемът на документи по програмата продължава, а образци на формулярите за кандидатстване са публикувани на страницата на Община Бургас: https://www.burgas.bg/bg/posts/view/41857

Попълнените заявления се подават в центровете за административно обслужване на граждани. Те са отворени всеки работен ден от 08.30 до 12.30 часа и от 13.15 до 17.15 часа и се намират на следните адреси:

ЦАУ ТД „Приморие“ – деловодство; адрес ул. „Александровска“ 83;

ЦАУ ТД „Зора“ – деловодство; адрес ул. „Перущица“ 67;

ЦАУ ТД „Освобождение“ – деловодство; адрес к-с „Славейков“ до бл. 49;

ЦАУ ТД „Изгрев“ – деловодство; адрес к-с „Зорница“ бл. 47 -южно крило;

ЦАУ ТД „Възраждане“ – деловодство; адрес к-с „Меден рудник“ до бл. 426,

както и в сградите на кметствата в кв. Ветрен, кв. Крайморие, кв. Черно море и кв. Рудник.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email