Бургаското училище „Св. Климент Охридски“ чества следващата седмица 139 години от създаването си

Бургаското училище „Св. Климент Охридски“ чества следващата седмица 139 години от създаването си. За да отбележи подобаващо патронния празник – 25 ноември, деня, в който Българската православна църква отдава почит на свети Климент, училището организира тържествена програма с редица интересни събития.

Празничната седмица 20-24 ноември ще бъде наситена с поредица открити уроци, изложби, изнасяне на представление и празничен училищен вестник. Четвъртокласниците ще се включат в кампанията „Дървото на приятелството“, посветена на бъдещите първокласници и ще посетят детските градини в района.

В понеделник /20 ноември/ от 14 часа ще бъде изнесен открит урок „История на книгата“, а на следващия ден от 11.30 часа ще се проведе бинарен урок. На 22 ноември /сряда/ учениците ще поднесат венец пред паметника на св. Климент в двора на учебното заведение.

В четвъртък ще се проведе викторина и рецитал от родители, посветени на живота и делото на светеца, а в петък ще има радиопредаване, уроци по родолюбие и Ден на отворените врати в 17.00 часа за бъдещите първокласници и техните родители, в който могат да се запознаят с учебната среда, която училището предлага.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email