Бургаски ученици се включиха във 2-то издание на „Ваканция здравей! Да играем безопасно“ с много игри на открито

След двегодишната пауза бургаските ученици отново се включиха във второто издание на кампанията „Ваканция здравей! Да играем безопасно“, организирана от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, Община Бургас и ОДМВР-Бургас. Събитието се проведе на общинския спортен комплекс в ж.к. „Славейков“.

В инициативата се включиха деца от 5-те и 6-те класове от периферията на община Бургас, които по-рядко участват в общоградските събития, поради отдалеченост на учебните заведения СУ „Христо Ботев“ – кв. „Черно море“, ОУ „Васил Левски“ – кв. „Горно Езерово“, ОУ „Христо Ботев“ – кв. „Победа“ и ОУ „Св. Климент Охридски“ – кв. „Рудник“.

Кампанията и тази година бе насочена към безопасното придвижване на децата в градска среда по време на лятната ваканция. Това е време за игри и децата са пълноправни участници в движението на пътя с велосипеди, скейтове, кънки, тротинетки и пеша, но също трябва да спазват правилата, както възрастните.

Община Бургас организира придвижването на децата до спортен комплекс „Славейков“, където се проведоха състезателни спортни игри на открито с различни превозни средства и светофари. В събитието се включиха още „Адвенчър тийм“ – амбициозни млади хора с професионални умения, които постоянно разработват нови целеви игри, така че приключението на децата всеки път да е уникално, различно и запомнящо се.

Всички деца получиха тениска на кампанията, а всяко от училищата-участници получи грамота, купа за участието си и футболни топки.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email