Бургаските училища без занятия от днес, кметът призовава за солидарност, загриженост и отговорност

Държавата е изправена пред извънредно положение. Сега най- важното е да запазим спокойствие, да бъдем отговорни, разумни и дисциплинирани. Паниката е най-лошия съветник! Това обяви кметът на Бургас Димитър Николов снощи, веднага след като на извънредно заседание на Министерския съвет стана ясно, че правителството ще предложи извънредни мерки за ограничаване на коронавируса.

„Трябва да сме мобизилизарани и всеки от нас са спазва правилата! За да не вреди не само на себе си, но и на околните. Призовавам за солидарност, загриженост и отговорност! Вярвам, че Бургас може да се обедини и мобилизира отговорно и със загриженост пред това предизвикателство, и че всеки от нас ще спази стриктно мерките, обявени от националния щаб и правителството.
От утре всички бургаски училища ще бъдат затворени до второ нареждане. Очаквам решението на парламента и утре ще обявя следващите мерки, които ще въведем. Ще направя всичко по силите си, за да ограничим бъдещи негативни последствия за Бургас и България. Моля ви, ограничете контактите, спазвайте максимална лична дисциплина и хигиена и знайте, че го правите за себе си и близките си!Ще се справим!“/ burgasinfo.com/

След заседанието на Общинския кризисен щаб днес в 11 часа ще бъдат оповестени следващите мерки за ограничаване разпространението на коронавируса. Следим темата в развитие.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email