Бургаските доброТворци с първа зелена акция за годината, засадиха 50 люляка

„ДоброТворците от Бургас“, които са доброволци към общинската инициатива „Бургас харесва младите“, не ограничават дейността си само до организиране и участие в състезания, културни събития и разнообразни програми. Те отдавна са се доказали като ценители и пазители на бургаската природа. Затова често се включват в акции за почистване, залесяване и тематични интелектуални игри в градски условия – лов на съкровища.

В неделя младите доброТворци използваха слънчевите сутрешни часове, за да съберат нерегламентирано изхвърлени отпадъци и да засадят повече от 50 люляка. Първата дузина благоуханни храсти е разположена пред укритието за наблюдение на птици на брега на Атанасовско езеро – първа спирка по „Пътеката на саблеклюна“, със съдействието на Радостина Ценова от фондация „Биоразнообразие“. Останалите около 40 фиданки са засадени край алеята, свързваща археологическия комплекс „Акве Калиде“ и парк „Минерални бани“, както и в отсечката от бариерата до пивоварната METALHEAD.

Акцията бе организирана със съдействието на Община Бургас и съгласувана с ЦАУ „Освобождение“.

Младежите силно се надяват, че повече бургазлии ще последват примера им и ще допринесат активно за почистването на замърсените градски зони, поддръжката и опазването на новото.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email