„Бургасбус“ е партньор в Дните на безопасността на ROADPOL

За осма година Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL организира Ден без загинали на пътя в рамките на Дните на безопасността на пътя между 16 и 22 септември 2023 г. с мото „ОСТАНИ ЖИВ! ПАЗИ ЖИВОТА!“ („Stay alive and save lives“). Тази година 20 септември е определен за Ден без загинали на пътя, като за целта се организират събития, с които се популяризира основното послание за намаляване на жертвите при тежки пътнотранспортни произшествия по пътищата на Европа и страната ни. Активностите от традиционната кампания на ROADPOL се обединяват с дейностите, посветени на Европейската седмица на мобилността от 16 до 22 септември.

Към настоящата кампания „Бургасбус“ ЕООД се присъедини с организиране на детски конкурс за изработване на рисунки на тема „Аз пътувам безопасно“, с която приобщихме малчуганите към идеята за безопасността на пътя. В инициативата ентусиазирано се включиха възпитаниците на ДГ „Пролетна дъга“ с. Маринка, ДГ „Веселушко“ гр. Бургас, ДГ „Райна Княгиня“ гр. Бургас, ДГ „Звездица Зорница“ гр. Бургас, ДГ „Светулка“ гр. Българово, както и децата на служители на „Бургасбус“.

Малките художници подходиха отговорно към поставената задача и с моливи и боички показаха през детските очи как трябва да пресичаме на пешеходни пътеки и да спазваме светлините на светофара, за да запазим живота и здравето на всички участници в движението. Творбите са изложени в касовите ни салони в Транспортна къща, Автогара Запад и на Терминал Меден рудник, и всички наши клиенти могат да се докоснат до детските послания за пътна безопасност.

За целите на кампанията в част от превозните средства на дружеството разпространяваме и видеопослание с мотото ОСТАНИ ЖИВ! ПАЗИ ЖИВОТА!, който се надяваме да стигне до максимално голяма аудитория и да заангажира вниманието на всички ползващи градския транспорт.

„Бургасбус“ ЕООД винаги е изразявал готовност за участие в подобни инициативи и в същото време не кампанийно, а ежедневно инструктира своите служители за необходимостта от отговорно поведение и внимание при участие в движението по пътищата.

Повече допълнителна информация и материали може да намерите на адрес https://www.roadpolsafetydays.eu/, в рубриката „Communication Kit“.

Цялата статия е публикувана на официалния сайт на „Бургасбус“, може да се види на следния линк https://burgasbus.info/burgasbus/?p=13189

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email