Бургазлии с двигателни проблеми могат да кандидатстват за достъпна жилищна среда

Бургазлиите с двигателни проблеми могат отново да кандидатстват по Националната програма за достъпна жилищна среда и лична мобилност на Министерство на труда и социалната политика за 2024 година. Желаещите трябва да заявят поставяне на рампи и подемни платформи до 20 март включително, в Община Бургас, която поема координацията на целия процес.

За целта трябва да позвънят на Богомила Радославова, координатор от общинска администрация, на телефон 0895 055 863 или да пишат на: [email protected], от понеделник до петък, от 9:00 до 17:00 часа. „От началото на програмата досега, Община Бургас е поставила общо 75 рампи и подемни платформи за достъпна жилищна среда“, уточни кметът Димитър Николов.

И през настоящата, както и през всички изминали досега кампании, Община Бургас ще поеме изцяло координацията на процеса и разходите за изготвяне на инвестиционните проекти на кандидатите, които са подали документите в срок.

Програмата подпомага както живеещи в панелни блокове, така и в еднофамилни къщи. В първия случай кандидатстването за помощта се осъществява от сдруженията на собствениците в етажната собственост в блоковете, в които има хора с трайни увреждания, придвижващи се с колички.

Във втория случай се извършва от собствениците на индивидуалните жилищни сгради (къщи). Хората с трайни увреждания трябва да бъдат с постоянен или настоящ адрес в сградата, за която кандидатстват.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email