Брейкденс стана част от Олимпийските спортове

“ Лицензирани сме от Министерството на младежта и спорта и брейкденсът е вече приет като „профил.“ При нас обученията няма как да бъда онлайн защото има провокация. Държа връзка със състезателите ми постоянно.“-сподели за Общинско радио „Гласът на Бургас“ Христо Андонов- основател, треньор и хореограф на Брейк Клуб „Бляк Стайл” по повод, че заниманията по брейкденс станаха част от Олимпийските спортове.

Брейк и хип-хоп клуб „БЛЯК СТАЙЛ СКУАД“ е създадена през 1995 г. и е една от най-изявените брейк школи в България. Школата е носител на многобройни награди от национални и международни конкурси за Брейк Денс. По-значими от тях са 6 кратните титли „Шампион на Балканите“ от шампионата по Брейк денс  Battle of the year – Balkans. Създаден преди повече от 20 години БЛЯК СТАЙЛ е дал старт в професионалната кариера на много млади танцьори и хореографи в България. Като едни от тях са Метин Енимехмедов, Мари Славова – Queen Mery и танцьорите от група Скайуокърс 
Основател и ръководител на БЛЯК СТАЙЛ е Христо Андонов – Черния. От 2018 г. Черния е организатор на Национален брейк турнир за деца „Battle time“, който се реализира съвместно с Младежки културен център – Бургас. 

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email