Благодарен пациент дари 20 000 лв. на Инфекциозното отделение на УМБАЛ Бургас

Благодарен пациент дари 20 000 лв. на Инфекциозното отделение в УМБАЛ Бургас. Дарението е постъпило по сметката на болницата, създадена по повод епидемията от COVID-19. На платежното, с което постъпва сумата, е изписан следния текст: „С благодарност към д-р Кънчева, за инфекциозно отделение“. Д-р Елена Кънчева е един от инфекционистите, които работят в отделението. Парите са преведени от юридическо лице, никой предварително не е потърсил болницата за контакт, няма оставено име на дарител. Д-р Кънчева обаче предполага кой може да мистериозният благодетел – пациент, когото е лекувала продължително преди повече от година (не от коронавирус!) и наистина се оказва той.

„Изключително сме трогнати от този жест. Сумата не е никак малка, благодарим много, че в този труден за отделението момент той се е сетил за нас. Излекуван е преди много месеци, но не ни е забравил!“, сподели д-р Кънчева. Мъжът, направил дарението, не желае да се афишира. Споделя, че не е търсил публичност и не го е направил с тази цел, а просто е искал да помогне. Лично се е убедил в професионализма на медиците в Инфекциозно отделение. „Сега всички ние разчитаме на тях“, каза той.
През седмицата от 16 април до днес в дарителската сметка и на място в УМБАЛ Бургас са постъпили следните дарения:
Снежана КП ЕООД – лични предпазни средства на стойност 200 лв. за МЦ „Св. Николай Чудотворец“ ИТР България – 20 000 лв. за инфекциозно отделение
Елена Христова Майсторова – 500 лв. Цветан Каменов Минев – 100 лв. Константин Бачийски – 3 респиратора, 1 пациентски монитор Томи Здравков Андронов – 100 лв. Ема Николова – 150 лв. Жана Николова Овчарова – 50 лв. Милен Ненчев – директор на РДНСК Бургас – 71 стерилни постелъчни комплекти за операционна Фондация „Благотворителност и милосърдие“ – предпазни кремове за ръце на стойност 714 лв.

Пристигнаха и четири пациентски монитора, закупени със средствата от дарението на Университет проф. д-р Асен Златаров. Те вече са монтирани в една от залите на Отделението по реанимация. Пълният списък на всички дарители, както и дарителските сметки, можете да видите тук.http://www.mbalburgas.com/bg/news/view/6/163

http://www.mbalburgas.com/bg/news/view/6/163
Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email