Библиотеката предлага интересни събития, посветени на виното и любовта

На 14 февруари Бургхаската библиотека предлага няколко интересни събития, посветени на виното и любовта. От 16:00 часа студенти и преподаватели от университета „Проф. д-р Асен Златаров“ ще се съберат в чест на дните на античната култура. Поводът са Дионисиевите празници, от които има запазени редица фолклорни реплики. Една от тях е честването на Трифон Зарезан.

Лекция за античните чествания ще изнесе зам.-деканът на Факултета по обществени науки от университета доцент Мартин Гюзелев. Студенти от клуб „Млад историк“ от катедрата „История и философия“ също ще участват в събитието. В 16.30 часа в библиотеката ще започне вдъхновяващ лиричен празник под наслов „Огън от любов“.

Всеки с отношение към вечната любовна лирика е добре дошъл да сподели вълнуващи и емоционални моменти. В събитието ще участват Ваньо Вълчев, Динко Динков, Лорис Мануелян, Никола Парашкевов, Яна Вълчева, Ния Стоянова, ученици от Немската, Английската, Френската и Руската гимназия, учители, студенти и популярни общественици.

На 16 февруари от 18.30 часа Община Бургас, Регионална библиотека „Пейо Яворов“ и издателство „Жанет 45“ ви канят на среща с Мария Донева, която за пръв път гостува в културния институт. Ще чуете стихотворения от нейната последна книга „Боядисвам в бяло лятото“ и от други любими произведения.

На 19 февруари от 17.30 часа ще започне спектакълът на театрална школа „Детско царство“ към Центъра за подкрепа на личностното развитие в Бургас „Васил – бъдещият Левски“.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email