Баскетболният отбор на „Черноморец“ започва поредица от контролни мачове

Баскетболният отбор на „Черноморец“ започва поредица от контролни мачове. Срещите са общо 6. Първата е на 4 септември, събота, в зала „Бойчо Брънзов“. Съперник на бургазлии ще бъде „Черно море Тича“ – Варна. Двата отбора ще се срещнат за втори път на 8 септември. Този мач ще е във Варна.

На 15 септември момчетата на треньора Васил Евтимов ще играят с новака в НБЛ – „Шумен“. „Черноморец“ ще гостува в София на шампиона „Левски Лукойл“ на 20 септември. Безспорно най-престижната контрола е в Солун срещу гръцкия гранд ПАОК на 22 септември. Три дни по-късно е последната проверка на „акулите“ срещу тима на „Ямбол“. Мачът е на 25 септември.

Шампионатът в НБЛ стартира на 9 октомври. За титлата и медалите ще спорят 10 отбора. „Черноморец“ направи солидна селекция и според специалистите ще играе важна роля в битката за отличията. От миналогодишния основен състав останаха капитанът Константин Коев, гардът Евгени Хаджирусев и 210-сантиметровият американски център Уендъл Люис. Новите попълнения в селекцията на Васил Евтимов са американците Антъни – висок 205 сантиметра, и Кортни Белджер, който играе като плеймейкър. Колумбиецът Тони Троха е третото чуждестранно попълнение. Висок е 208 сантиметра.

Много стойностни са и новодошлите българи. Тихомир Желев идва от вицешампиона „Рилски спортист“. Изключително успешен стрелец е от зоната за три точки. От „Черно море Тича“ в Бургас пристигна 201-сантиметровият Георги Боянов. Ивайло Тонев за последно игра в „Хасково“, но има престои в „Берое“ и „Ямбол“.

Велизар Маджаров

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email