лего робот

Атрактивно състезание по роботика очаква бургаските ученици на 12 и 13 март в Младежки културен център

Атрактивно състезание по роботика очаква бургаските ученици на 12 и 13 март в Младежки културен център. Второто издание на „ROBO CHALLENGE BURGAS“, тази година ще се проведе на 12 и 13 март от 14.00 часа в Младежкия културен център. В състезанието могат да  участват ученици от 5 до 12 клас. Надпреварата ще протече в четири кръга – мини сумо, следене на линия, състезание с Лего роботи и демонстрация на роботи.
Повече за състезанието и отделните кръгове ще научите от разговора с  проф. Сотир Сотиров – зам. ректор в университет „Проф. д-р Асен Златаров“ Бургас:

Целта на състезанието е учениците да демонстрират знания и умения в областта на съвременните информационни технологии, управлението на киберфизични системи и алгоритми.

За желаещите да се запишат за състезанието тази година има предвидено и обучение по „Arduino“ и „LEGO“ роботи, което ще се проведе в Професионална гимназия по електротехника и електроника „Константин Фотинов“. На 5 март ще се състои обучението по „Arduino“ роботи от 14.00 часа в кабинет 141, а на 6 март по „LEGO“ роботи, пак от 14.00 часа в същия кабинет.

Състезанието се организира от Община Бургас, Център за подкрепа на личностното развитие, Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ и фирма „Технологика“.

Допълнителна информация можете да получите на телефони: 056 825 809, 0885 985 433 – кариерни консултанти в ЦПЛР-Бургас.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email