“Артхаус Бургас“ кани младежите на безплатно кино във Флората

„Артхаус Бургас“ кани бургаските младежи на безплатно кино с интересните филми „Лудетини“ и „Песента на скорпионите“. Подбраните качествени европейски ленти ще бъдат прожектирани на 15 октомври в експоцентър „Флора“.

Първата е от 14 часа, а втората от 16.30. В 19.00 часа ще започне кинолектория с водещ Слави Георгиев. На мястото ще бъде подредена и фотоизложба. Инициативата е възможна с финансовата подкрепа на Община Бургас по фонд „Култура”.

„Лудетини“ на ПаолоВирдзи (2016) разказва историята на едно непредвидимо приятелство между две жени, избягали от психиатрията, за да потърсят любов и щастие в света на нормалните хора. Беатриче е богата, знатна дама, която вярва, че поддържа интимни отношения със световните лидери.

Донатела е татуиран интроверт, крехка млада жена, която живее заключена в личната си мистерия. И двете са пациентки на модерната психиатрична клиника Вила Бионди.

„Песента на скорпионите“ на Ануп Сингх (2017) е филм за страстна любов, отмъщение и спасителната сила на песента. Нуран – безгрижна и независима жена, усвоява древното изкуство за изцеление от своята баба, която е уважавана „скорпионска“ певица.

Когато Аадам, търговец на камили в пустинята на Раджастан, чува Нуран да пее, той веднага се влюбва. Но още преди да успеят да се опознаят по-добре, тя е съкрушена от едно предателство. То я тласка към опасно пътуване, с което да отмъсти и да открие своята песен.

*Според древна легенда ужилването от скорпион от дълбоката пустиня на Джайсалмер, Раджастан, убива човек до 24 часа. Отровата на скорпиона вкарва трескава мелодия в тялото на жертвата.

Единственото спасение е да се открие изкусен певец, който може да разчете мелодията в пулса на ужиления и да изпее песен, която да подейства като противоотрова.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email