„Арена Бургас“ трябва да бъде завършена до 30 септември 2020 г.

Строежът на многофункционалната спортна зала „Арена Бургас“ се предвижда да бъде завършен до 30 септември 2020 г. Това са съобщили от държавното дружество „Академика 2011“, което е стопанин на съоръжението, научихме от Dnevnik.bg

„До края на март ще бъде довършено покривното покритие на основата зала, в момента се работи усилено по всички видове инсталации в нея. Вертикалната планировка на „Арена Бургас“ е изградена на 70 %. Напълно изграден е триетажният закрит паркинг на спортното съоръжение“, са посочили от дружеството.

От отговора на „Академика“ става ясно, че цената за построяването на съоръжението се е оскъпила с около 20 млн. лв. Първоначално инвестицията беше оценена на 38.4 млн. лева. През ноември 2018 г. държавата отпусна допълнително 18.8 млн. лева заради допълнителни укрепвания, дренажи, непредвидени разходи за интериорно осветление, увеличаване на дебелината на покритието на залата и др.

„Необходимите средства за изграждането на обекта по количествено стойностна сметка възлизат на 57 196 431 лв. с ДДС. Допълнително ще бъдат необходими средства в размер до 5 000 000 лв. с ДДС, които да послужат за закупуване на спортни съоръжения и оборудване за обезпечаване на спортната дейност в залата, съобразно високите изисквания и регламентите на международните федерации по лека атлетика и други видове спорт“, са отговорили от „Академика 2011“ пред „Дневник“.

От дружеството са посочили, че са водени разговори и „има планувано организиране на среща, на която да бъдат поканени големи рекламодатели, разполагащи със средства и желаещи да инвестират такива в залата под формата на реклама, в това число и за генерално спонсорство“.

„Вече има заявен интерес за брандиране на спортното съоръжение, но повече детайли относно същото могат да бъдат предоставени след провеждането на посочената среща“, заявяват от държавното дружество и допълват, че са готови да разгледат нови предложения от финансови, застрахователни и други компании, имащи интерес да рекламират в залата.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email