„Антон Страшимиров“ се сдоби с две чисто нови спортни площадки

Днес в училище „Антон Страшимиров“ бяха открити две чисто нови спортни площадки. Преди ремонта старата асфалтова настилка не отговаряше на съвременните изисквания за провеждане на спортни занимания.

Новият двор включва футболно игрище с изкуствена трева и комбинирана площадка за баскетбол и волейбол. Тя е оборудвана със специализирана гумирана настилка за спорт на открито, баскетболни кошове и волейболна мрежа.

Над 300 ученици от учебното заведение днес изпробваха възможностите на новите игрища в демонстрационни мачове по футбол и баскетбол. Децата направиха и волейболна тренировка с професионалистите от „Дея Спорт“ и „Нефтохимик 2010“.

На спортния празник присъстваха още директорът на училището Дияна Петкова, собственикът на ВК „Дея Спорт“ д-р Александър Маджуров, баскетболните легенди Димо Костов и Зорница Костова и др.

В „Антон Страшимиров“ предстои ремонт, включващ мерки за енергийна ефективност, ремонт на покрив, подмяна на дограма, нови ВиК, ел. и отоплителни инсталации, нови санитарни възли, панорамен външен асансьор и STEM център.

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email