Авторът на „Пътят към Армагедон“: Накрая винаги побеждава Доброто

„Доброто винаги побеждава, без съмнение! Накрая ще победи Бог, той винаги побеждава и Създанието ще бъде запазено. Големият въпрос е кой на чия страна ще застане. Имаме свободна воля и трябва да решим как да я употребим.“

Това заяви за Общинско радио „Гласът на Бургас“ Александър Урумов, автор на книгата „Пътят към Армагедон /Бутон в мозъка/“. Той я представи в зала „Академик Константин Петканов“ на бургаската библиотека „Пейо Яворов“.

Творбата му разглежда генезиса и технологията на джендър идеологията и въпросите около нея. Насочена е към „Истанбулската конвенция, дехуманизирането на Европа“ и подобни теми за размисъл, много актуални днес.

Александър Урумов е създал осем книги и седем пиеси, едната от тях „Лалугер“ (играна няколко десетки пъти като моноспектакъл от  аткьора Николай Урумов) е номинирана за „Аскеер“,

В по-късното си творчество той разглежда щекотливите въпроси на съвременното развитие на България, като част от световния глобален процес и най-новите пост-либерални идеи, резониращи върху историята на човечеството.

Чуйте интересното интервю с него

(използвани са въпроси на Георги Русинов от вестник „Черноморски фар“)

Facebook Коментари

Print Friendly, PDF & Email