"Ледена епоха" вече и в Бургас

altМамути, съблезъби тигри, космати носорози, гигантски птици и още много други са част от "Ледена епоха" - вълнуваща и образователна изложба за растенията и животните от последната ледникова епоха на Земята. Експозицията гостува за първи път в България и е ситуирана в Морската градина в Бургас от днес, 16 август. Изложбата се реализира от "Коко Ейджънси" със съдействието на Община Бургас.

В "Ледена епоха" посетителите ще имат възможност да разгледат 18 животински интерактивни макета на бозайници, възпроизвеждащи реалистично вида, движенията, оцветяването и звуците на гигантите от древността. Експозицията е снабдена с интерактивен панел, който включва археологическо поле за посетителите, в което могат да се разходят и да открият гигантски скелет на праисторическо животно. Освен представители от "Ледена епоха", посетителите ще могат да разгледат и макети на динозаври в реалните им размери. Изложбата предлага уникална и вълнуваща разходка през ледниковата епоха за семейства и посетители от всички възрасти.

Това е втората след Варна  макетна експозиция за България. "Ледена епоха" вече е гостувала в повечето страни по света - в Южна Америка, Холандия, Италия, Унгария, Румъния, Кипър, Гърция, Сингапур, Тайланд и много други, а зрителите на макетите са общо над 5 млн. души. Експозицията ще бъде достъпна за посетители всеки ден от 10.00 до 22.00 часа и ще бъде разположена в парк "Езеро", в близост до Конна база - Бургас и пясъчните фигури. Билетите ще бъдат продавани на място, на цени от 10 лв. за деца и 12 лв. за възрастни.

alt

alt

  alt